Jag har aktivt hållit på med hundsporten sedan år 2000. Då fastnade jag och Hugo i den fartfyllda och roliga grenen. Agility betyder snabbhet och smidighet och det gäller att på bästa tid ta sig igenom en hinderbana utan några fel. Hugos "specialare" var hans härliga glada attityd. När vi var inne på banan var det många som vände sig om. Han skällde på ett speciellt sätt och hans öron flög hit och dit. Han såg verkligen skön ut!

Vilda är en toppenhund att jobba agility med! Hon har fina kontaktfält och ett riktigt härligt flyt. Trots att vi inte tävlade så mycket 07 så kom hon upp i klass 2 hopp/agility och vann dessutom sin debut i hoppklass 2! Jag är verkligen nöjd med hennes utveckling. Hon sitter lugnt i starten och är helcool utanför planen vilket jag tycker är viktigt för en agilityhund. Om de ska klara av en hel dag eller kanske tom ett par dagars tävlande i rad så gäller det att de kan koppla av och vila mellan loppen. Väl inne så är hon lyhörd och lättstyrd även om det ibland blir fel.
Vilda kom 2006 2a på Distriktsmästerskapen och 2007 kom hon 1a!!

Flisan har börjat med agility på "äldre" dar. Hon är helhärlig! Superglad och tänker kanske inte så mycket på vad hon gör men gör det gärna om och om igen. Hon tröttnar aldrig på att jobba. Hon ska få starta på tävlig så snart hon hittar slalom själv. =)