Axxa är född den 29 februari (skottdagen) 2008 hos kennel Elderdale i skåne. Hon är en av sex valpar, tre hanar och tre tikar. Hennes mamma är SFTCH SJ(J)CH Edgegrove Hail, kallas Ginny och hennes pappa är SJ(J)CH (SFTCH) FTW Towerbird Archer of Edgegrove och kallas för Bob.
På SM för spaniels 2007 såg jag Ginny och blev otroligt förtjust i henne! Hon blev jaktchampion redan vid 2.5 års ålder och var sveriges vinstrikaste spaniel 07. Bob är också han jaktchampion och kom 2:a på SM-07. Han har ett mycket coolt sätt hela han, både i jakten och i vardagen, dock lever buskar och rishögar farligt när han kommer stormandes i söket. Ginny är en kvick och mjuk tik så kombinationen kan inte bli annat än bra =)
Axxa kom hem till oss och fick direkt en härlig relation till Vilda. De lekte och gosade om vartannat. Flisan tog som vanligt väl hand om den lilla.
Axxa har varit en otroligt lätt valp att ha med och göra. Hon är trygg och mjuk vilket gör att hon klarar alla situtioner hon ställs inför. Samtidigt har hon en enorm arbetsmotor och är mycket koncentrerad när det så krävs.
Hon är mer "robust" än de andra vilket hon fått efter Bob.
Jag hoppas att jag och Axxa får uppleva många äventyr tillsammans, både i jakten och på andra ställen. Hon är verkligen en toppenhund!