SJ(j)CH Fågeljägarens Glada flyttade hem till oss hösten 06 och har innan dess bara varit här på semester. Hon har bott hos uppfödaren Bengt Rödseth som också har fått fram de fantastiska jaktegenskaper hon har på ett otroligt bra sätt. Flisan har vunnit Svenska Mästeskapen 2 gånger!! En gång med Bengt, 2003, och en gång med mig 2006. Hon har också den fina titeln SJ(j)CH.

Flisan har förutom sina jaktliga egenskaper många, många andra fina sidor. Hon älskar att få vara med och är den raraste hund jag någonsin mött. Hon lyckas alltid komma upp allra närmast i famnen och kan sitta och mysa i timmar. Hon behöver aldrig ha koppel och tycker det är toppen att lära sig nya saker. Flisan behöver man aldrig ha koll på, hon har koll på mig. Hon bryr sig sällan om andra hundar förutom om Vilda som hon mycket noga putsar varje dag och Vilda njuter.
Flisan är en hund som är öppen, positiv, lugn, ärlig och otroligt söt. Hon följer gärna med till min mors jobb (jobbar inom handikappsomsorgen) och blir klappad av de boende. Gissa om det är uppskattat!

När jag var hemma hos Bengt R en dag så behövde vi få in några vilda kaniner för att förflytta dem. Så vi tog ut Flisan och gick till rabbit-land och skickade Flisan apport på kaninerna. Kaninerna insåg vad som höll på att hända och sprang iväg med Flisan efter sig. Hon kom ikapp och tog de så försiktigt i munnen att jag knappt trodde det var sant! Kaninen sa ingenting och Flisan lämnade den rätt i hand. Jag skulle vilja se den hund som gjorde om det! Detta kunde vi alltså göra utan att äventyra hennes spontana stadga för småvilt. Helt fantastiskt!
Så jag vet vem jag ska skicka om Långöra tappar bort sig utomhus =)