Textruta: 1.Nytt på gården
Gluffa blev mamma till ett sött litet flicklamm. Det tog henne 12 min att komma upp på benen och börja dia. -Ett typiskt Gluffa-barn säger Dolly, som också väntar smått, till HN. 
Bäättys grabbar busar för det vildaste. Bäätty tränar inkallning med dem för jämnan. 
 
HönaPöna berättar för HN att hon har sagt upp sig från sitt arbete. -De andra hönorna la alla sina ägg till mig också. Det blev helt enkelt för stressigt att värma alla ägg och jag hann knappt ta rast. Hon säger till HN att nästa gång hon tar anställning som ruvare så ska hon se till att få bättre villkor. 
Textruta: 2.Snack på gården
Vilda:
springer och snurrar framfSkillnaden på ett blint framförbyte och ett vanligt är hur er förare ör er. Försök koncentrera er på vad ni ska göra så kan de få snurra som de vill. Ett annat tips är att försöka göra om så många gånger det går, ju fler gånger ni kör, desto fler belöningar. 
Förövrigt så har jag börjat att ta med mig Fredrik ut på lite jakt och jag tror att han kan bli något med lite tålamod. Framföralt så bör han mer godis med sig ut i skogen.
HN tackar Vilda för tipsen
Lukas:
Lufsa lufsa lufsa….mysa!
Gissa vem:
Gräva gräva gräva

Textruta: Flisan:
Nu tycker jag att det snart är hög tid för att jaga lite fasaner. Jag kommer ihåg en fasan förra året som kom undan alldeles för lätt, men den tar vi i år.
Matte pratar lite löst om pension för mig men nu ska vi tydligen få smått igen å då vet man ju hur det blir….ja ja det blir nog bra till slut.
Sven Duva.
Nu har några av oss fått en kurs i sms, jag ville inte gå så jag skickade några ungdomar. Jag tror inte på idén liksom, nu  kommer de bara att sitta på sin pinne å sms,a hela dagen och snacka om att de kommer att lägga på hullet...jag återkommer om detta.

Textruta: Gården får mer får.
Textruta: HammarNytt
Textruta: HammarNytt har bara fått positiva reaktioner från alla hörn. HN öppnar ändå försiktigt med några prov nummer för att se om det finns något intresse av blaskan.
Vi kommer att försöka släppa ett till två nummer i månaden beroende på hur mycket som händer på gården. Just för tillfället så råder det lamm hysteri och herr Bagge vidhåller att allt gick just till med tjejerna ”jag dejtade en i taget” påstår han. Eftersom baggen fick tjejförbud under lammningen så har han blivit mer kompis med tuppen. Hönorna trivs också med den nya ladugårdskarlen ”vilken kille tycker de” till tuppens förtret.  Förövrigt så håller gården på att stabilisera sig och HP & JO bänken är snart på plats. Traktorn mår lite dåligt men vi hoppas att han är på hjulen snart igen. En ny bagge är på plats och rabarberna är redan stora till webbansvariges stora förtjusning, smasken säger han naturligtvist.
Textruta: Rabarberna kommer.
Textruta: HN Krysset.Rätt lösning i nästa nummer
Textruta: Textruta:    Den blötaste fågeln: nederbörd
Textruta: 2008-04-26
Textruta: Årgång 1     Nummer:2

Nytt på gården

1

Mycket snack

2

Väder

3

På Tv

3

Händer på SKF

4

Lindström

5

Elvis

6