Textruta: 1.Nytt på gården
Textruta: 2. Vilda

Textruta: 2. Flisan
Hej å hå vilket ståhej med valpis, tur att dotra min tar hand om henne så bra det är bara när de blir för stökiga som jag får dela på dem. Annars är det väl inget särskilt som har hänt här på gården, för lite klapp som vanligt men det är ju inget nytt. 

Sven Duva.
Det var det jag misstänkte, jag sa åt sms duvorna att utmärk er inte för då kommer ni att säljas ögona böj. Hoppas bara att de får det bra i den nya boningen….ack ack ack.
Nu får vi gå vidare och jag ska göra allt för att några mer sms duvor blir det inte här.


        Bänken
Textruta: Rabarber slukare på gården.
Textruta: HammarNytt
Textruta: Gården hade besök av en rabarberslukare i veckan, Josefin lär ha sagt att ni får ta tills ni skäms….vilken miss. Det sa bara svoss när pajen kom på bordet och det var inte Lukas eller Flisan denna gång. Vi har lite händerna bakbundna i denna fråga men vi kan säga att det har med Fredriks far att göra….mer säger vi inte. Smådjuren runt om har vaknat till liv, masken ”Långe” nyckelpigan ”Piga” och myran Pelle har setts i gräset. Storröj har det varit och alla som var med ska ha ett stort tack TACK. Baggen har fått ett nytt hem och vi ska följa honom lite i sitt nya hem senare, han lär ha blivit förälskad i en ponny!
Fåren finns överallt utom i sin hage, Bääty barnen äter rabarberblad och mår prima. Gluffa barnet äter allt annat som blir över. Bänken ska målas, grön och svart tror vi att det blir. Valpis och Vilda leker jättebra och trivs otroligt bra med varandra, mamma Flisan behöver bara styra upp det ibland när det blir för livat. Ingen lyckades att lösa krysset så vi låter samma kryss stå kvar ett par veckor till.                    Redaktör Skal Bagge tackar för sig.
Textruta: HN Krysset.Rätt lösning i nästa nummer
Textruta:  Anledningen att löss är så små är att de har stannat i växten
Textruta: 2008-05-19
Textruta: Årgång 1   Nummer:3

Nytt på gården

1

Vilda snack
Flisan

2

Väder

3

På Tv

3

Händer på SKF

4

Lindström

5

Elvis

6

Kom och köp annars får ni en snyting

music-notes1.jpg3a9330ca-9cce-4552-856c-8b9e453475bcLarge.jpg

Oroligt i hönsgården? HN har noterat en orolig stämning i hönsgården och lyssnar av ett par hönor. "-Ja, det ryktas om att det har kommit en robot-höna här till gården. Det skulle innebära att någr av oss kanske blir arbetslösa. En robot-höna kan värpa fram upp mot 40 ägg samtidigt!" Hönan Agda är märkbart upprörd. "-HönaPöna har nu återigen lagt sig på ägg, just för att försäkra sig om sin anställning. Men jag tror det blir för tufft för henne, precis som förra gången. Då var det ett himla kacklande och gnällande." Det säger Hönan Prick. HN förstår deras oro och kommer följa upp oroligheterna.

 

 


HN har förgäves sökt katten Yra för en intervju. Yra hälsar att hon åkt på semester men HN nöjer sig inte med den förklaringen. "-Hon har åkt till sin ääälskling Figaro, så nu är det fritt fram! kom igen gubbar!" HN hinner knappt blinka innan mössen är borta.

"Vilken härlig liten prick ni har tagit hem till mig!" Vilda verkar glad över tillökningen i flocken. "-Hon kan nog bli något, hon följer mig och gör som jag gör och jag gosar och busar med henne" Hon hinner inte säga mer innan valpis drar i örat på henne och vill att hon ska följa med. "-Jag ska försöka lära henne kontaktfält så snart...." HN hör inte det sista innan de också har kilat iväg.

"Medans Vilda tar hand om valpis så tar jag hand om matte, precis som jag vill ha det" Flisan är nöjd hon med.

            
Hönan Malin