Textruta: Hammocken på plats på gården, nu får vi se vem av J.O eller H.P som först kommer att lägga beslag på den!
Kycklingar kycklingar kycklingar massor av kycklingar. R.M har fått pippi tror vi, hon ska tydligen öppna höns farm...vad J.O säger om detta har inte framkommit ännu men från en säker källa så lär han ha sagt ”va sjutton en höna mer eller mindre gör ingen skada å tittar samtidigt på R.M”.
 
Ett litet misstag har smög sig in i förra numret tyvärr. Hönan som påstogs heta Malin va ingen höna det var tuppen Sigge. Vi ber om ursäkt och rutinerna om hur vi ska fastställa kön har ändrats. Vi kommer i fortsättningen att vända å vrida på djuren för att kunna fastställa om det är hane eller hona.
Traktorn har och håller på att genomgå en ansiktsupplyftning. Ny generator modell ”Volvo” som enligt husbonn är mycket stabilare och han räknar att den snart är i gång för den stora skörden.

Albert groda blev för ett ögon blick ganska förvånad. Det visade sig att Valpis första kontakt med en groda blev just Albert. Tur det säger Albert som till slut efter ett par turer runt huset klev ur gapet hel och ren. Han lär ha sagt ”så här roligt har jag inte haft sedan mor min klämde ”pattan i mangeln” slut citat. Vi ber om ursäkt för känsliga läsare.
Midsommaren är över och Liam ”The Baby” (Laban) firade sin första dans kring stolpen här. Han säger att maten va som vanlig (kanske lite tunnare), det klämdes som vanligt här och där i babyhullet men han uppger att det är helt ok, ha ska ha sagt  Hasta la vista, baby! I'll be back. Vad får dom allt ifrån de små liven? Pappa Andreas hade full koll på både Liam och hundar, måste kännas tryggt för mamma A.N. Under kvällen syntes Sabbi gå den typiska mamma gången, om det berodde på Liam eller för att det var midsommar (ni vet vad drycker gör) vet vi inte. Mamma gång= Lugn och gungig gång och gärna gnolande på en sång.

Skal Bagge hittades i köket liggandes på rygg i en kapsyl med ovisst innehåll av D.P dagen efter midsommar, vad som har hänt vet vi inte men frun hemma håller tydligen på med något brödbak, hon tränar svingar med brödkaveln i alla fall. Vi tackar D.P för återupplivningen, men vi är dock något oroliga vad som hände när Bagge kom hem. Vi lär återkomma med detta.

Vilda säger: Det känns som att valpis bara blir snabbare och snabbare hela tiden… Hur kan hon bli det? Hennes öron växer de me, är det för att jag brukar dra i dem? Jaja, hon är ju världens bästa valp iaf…. 
Matte klagade på min tävlingsinsats förra tävlingen.. hallå.. tänk dig själv att behöva springa och koncentrera sig när det är supervarmt ute och jag helst ville gå och bada. Jag kom ju 9a iaf.
Fisan säger: Jag har nu varit med på en officiell agilitytävling! Domaren som mätte in mig (HN notis: vid 8.5 års ålder) ville se min legitimation trots att jag sa att jag hade ålder inne. Sedan fick jag trassla mig igenom två banor, har nog aldrig tagit så många hinder på rad. Matte sken som en sol över min insats, jag kom på 20 plats av ca 40 !! 
Nu har det ju kommit ett gäng kycklingar hit. Vart kommer de ifrån… bara tre bor med sina mammor. Jag skulle aldrig lämna ifrån mig mina barn innan 8 veckors ålder och här springer det runt veckofärska kycklingar!? Helkonstigt. En gång hämtade jag en stoor grå höna och gav till matte. Tyckte den var långt bort. Tuppen var jättearg trots att jag ju hjälpte honom hämta hem henne!?
 
Textruta: HammarNytt
Textruta: Rätt svar på krysset var ”Kryss” och den lyckliga vinnaren blev Alma Hönshjärna. Hon kommer att få resa till Maldiverna och hon får givetvis ta med sig en kompis. 
Ny tävling inom kort men ni får nog skärpa till er! Hönshjärna tar första pris…..herregud J.O? skärpning, det hade väl suttit fint med att åka till Maldiverna med frugan!
Textruta: Den stackars björnen fick gå ute och frysa hela vintern. Han hade tappat sitt ID-kort.
Textruta: 2008-06-22
Textruta: Årgång 1     Nummer:4

Midsommar på gården

Varför satt den ordblinda älgen i bikupan? Rätt svar längst ner på sidan.

Textruta: Han trodda att han var skogens HONUNG!

+              =

Ja just det….den som tror sig veta svaret på rebusen skriver detta i gästboken. Fint pris utlovas J.O

 

 

 

De tidiga fåglarna får de feta maskarna.

Väder

 Lindström

På Tv

Elvis

 

Händer på SKF