Kennel Workingwess består av mig- Josefin, Fredrik, vår son Wille och alla hundar. Hundarna är för närvarande 5 st. 3 jaktspringlar, 1 wachtel och 1 tax. Alla jagar och spanielsen håller även på med agility. Främsta meriterna är Vildas två CERT i agility samt DistriksMästare och SM-vinsten + Guns choice i spanieljakt för mig och Flisan 2006.

Vi bor sedan sommaren 2007 på en lagom liten gård i Kode strax norr om Göteborg.
På gården bor det även får, höns, kaniner och katt. Fåren är av blandning mellan klövsjöfår och ryafår och har sällskap av en bagge som är en ungersk skruvhornsbagge med fantastiska horn. Kaninerna är av raserna Belgisk Jätte och Rex och blandning av dessa. Favoriten är den blå bj Blåöra som ofta minglar runt lös på gården, hälsar på fåren, äter det han vill och lägger sig för att vila under ett träd. Kommer det folk springer han gärna fram... En annan favorit är den blå Rexen Lillöra som kan stå still och kela hur länge som helst =)

Jag har hållit kurser i agility sedan 2000 men har hållit upp sedan 2009 eftersom vi fick en liten son... Kurserna höll jag på Partille Brukshundsklubb och på Alfa Hundcenter. Jag är utbildad SBK-handledare samt har gått Studiefrämjandets Ledarutbildning steg 1.

Vilda fick sin första kull januari 2009 tillsammans med Thornycourt Fireflicker. Det blev fem hanar och tre tikar. Alla "valpar" bor hos fantastiska familjer som trivs med sina hundar. En av valparna fick en tuff start hos ett par mitt i Göteborg som när han var 6 månader skilde sig och vi köpte tillbaka honom. Väl här insåg vi att han inte fått lärt sig många viktiga grundsaker såsom stanna kvar, gå fint i koppel och umgås korrekt med andra hundar. Lite för bufflig och klumpig va han. Han har fortfarande lite svårt att visa respekt för andra hundar men hans nya familj jobbar fantastiskt med honom. För han fick ett härligt hem mitt i en polisfamilj med chans att bli bombhund. En solskenshistoria!

Vårt mål med spanielvalpar är att få fram sunda, samarbetsvilliga, glada och friska hundar som gillar att arbeta. De ska älska att jaga. Vare sig de ska jaga kaniner, lydnadsdiplom, knark, agilitycert eller fasaner så ska de ge allt tillsammans med sin förare.

Namnet Workingwess betyder just arbetande wachtel och engelsk springer spaniel.

Vi följer naturligtvis alla SKKs regler.

Välkomna att skriva mail teamhugo@hotmail.com

Mvh Josefin och Fredrik, Kennel Workingwess