Med Vilda har jag också fått chansen att testa på den riktiga spanieljakten. Tusan va det går undan! Man får vara med mitt i jakten hela tiden och jobba nära tillsammans med hunden. Flisan har lärt mig otroligt mycket som jag har igen när jag tränar med Vilda.

Läs gärna om mitt första jaktprov, Svenska Mästerskapen-2006, på Flisan sida. Vi vann då SM vilket naturligtvis var en helt otrolig upplevelse! Därefter har vi gått på prov på Tjörn och var det enda ekipaget som fick 1:a pris i ekl! Även 2007 ställde vi upp i SM och fick där den fina utmärkelsen CoM och kom 5:a i startfältet.

Spanieljakt är något speciellt. Att göra det som hunden är framavlad för. När vi tog hand om Sonja gård en vecka när Vilda var liten valp satt hon och kikade efter små fåglar medan Sonjas BC Fliza satt och spande efter sina får som Vilda inte ens noterade. Jag tror det är viktigt i våra hundars liv att de får utlopp för det som de är gjorda för. Om sen en spaniel får "jaga" fram narkotika eller en kanin spelar nog mindre roll bara beteendet är det samma.