20 augusti 2011

En historisk dag idag, Vilda - Fågeljägarens Ärla kan numera titulera sig Svensk AgilityChampion!! Loppet som gjorde att vi tog vårt tredje Cert gick väldigt bra, hon är otroligt stark och lyhörd och gör sitt yttersta i varje lopp. Att få tävla tillsammans med en sådan hund är fantastiskt! Ett av våra stora mål med hunderiet har varit att bli Champion och nu har vi blivit det! =D Därmed är hon också den enda springer spaniel i hela Sverige som har den titeln =)
TACK älskade Vilda
♥ ♥7 augusti 2011
STORT GRATTIS till Molle med förare Fredrik som fixade anlagsklass i viltspår igår och dessutom tog en 1a idag på öppenklass viltspår! Superbra jobbat!
Ett lika stort GRATTIS önskar vi Sixten och förare Per som fick Godkänt på Enkelt vattenprov! Ni är verkligen på gång!


   
                      

Nyheter 100711

Valparna är här!! 8 st, 4 tjejer och 4 grabbar och alla mår förträffligt bra! Vilda sköter dem exemplariskt och det är underbart att se samspelet mellan henne och valparna.
De börjar öppna ögonen nu och blir allt stadigare på tassarna. klorna är klippta för första gången och till helgen ska de avmaskas. Man kan sitta och betrakta de hur länge som helst...
Men det är inte lätt att ta kort på de små... fick iaf tagit individuella kort på samtliga och lägger in dem rätt upp och ner.
Flisan är hos familjen Elsa/Svea och mår gott! Tack för att ni vill ha henne hos er när valparna är så små =)
Flisan är en fantastisk "hund-språk-lärare" för valparna längre fram! Axxa bara längtar in för att gosa och busa men de får allt bli liiiite större först =)
Vi vill nu hitta nya trevliga och aktiva hem till dem så hör av er på mail eller telefon om ni är intresserade eller vet någon annan som är =)
 

 

2010-06-02

En nystart på hemsidan är på gång! Kul! Sidan har legat på latsidan en tid...
Vart ska jag börja..

Wille, vår lille son, har kommit till världen!! ♥ Han är nu 4 månader o naturligtvis världens sötaste.
Han döptes i hegen och vi hade en fantastiskt trevlig dag! Tack alla som kom =)

Vilda ska ha en liten flock valpar nu till sommaren tillsammans med härliga Bruno! Ska bli så kul! Hör av er on ni är intresserade.

Jag och Axxa går kurs för Mia och hon har tagit enorma steg framåt! Hon kämpar och gör sitt bästa hela tiden =) Tänkte låta henne tävla framåt augusti-hållet...

Flisan mår toppen men hör dåligt nu. Kanske utnyttjar hon det ibland med "-Flisan gå ner från knät. -Hö jag hör inte så bra så jag sitter kvar"

Kaninerna har blivit fler och väntar just nu på två kullar med blandning mellan Rex och Belgisk Jätte. Viltgula och Blå kommer det bla att bli =)

Äntligen har bad-säsongen börjat, hundarna älskar det!

Skriver hyfsat snart igen ;o)

 

2009-06-12

För första gången har jag varit på Elmia Game Fair, ett jättetrevligt event med allt som handlar om jakt, fiske och hund. Trevliga uppvisningar och ootroligt stort "köp-torg". Köpte ett gäng "bra-att-ha-saker" =)
Flisan var med och ställde upp i apporteringstävlingen, hon tyckte det var kul men har väl inte riktigt de där årorna till ben som retrievrar har men vann över en jaktcocker i en extremt intern tävling *stolt*

Molle har flyttat! Han bor numera permanent hos sin egen flock. Han är en jäkel på "tass" =)

Några valpar har varit här på träning, de är på rätt väg =)

Vilda har varit på avslutning på agillity kurs för Mia B, vi är supernöjda! Tack Mia för att du optimerar oss! =)

Vi har varit i Falkenberg och tävlat, inga spännande placeringar men en grym hund iaf! I ett lopp glömde jag banan! Har aldrig hänt innan, otur att det var på slutet och "bara" var kvar. Placerar mig fel och kommer på det för sent. Det går så himla fort. Har det på film och ska försöka fixa fram lite hit... kanske..
Ett annat lopp Hopp3 gick hon också super i men jag är liiiite oklar med en tunnel hon ska ta och hon går förbi.. typiskt för det var en klurig bana.
Men det som är så otroligt roligt är att vi blir mer och mer ett team och jobbar hårt genom hela banan trots ev missar.
På en av dagarna fick valp-Kalle följa med. Mysig och mjuk kille som tycket det var ett trevligt ställe att vara på. Det var som att han alltid följt med på tävling. Avslappnad, charmig och ville gosa med alla och helst liggandes =)

Har även tävlat i Oskarshamn. Känner att jag har lite dålig minne men inga toppplaceringar, har även de på film.. några iaf =) Kom fyra med laget.. Vilda körde felfritt och snabbt i lagbanan. Körde en svår agilityklass 3 där vi kom i mål med noll fel, trodde jag. men fick en 5 för (vad jag tror) beröring. Synd annars hade det räckt till en 4 plats av ca 70 varav 25 var med i landslagsuttagningen!
Har tränat mer focus i straterna vilket gett resultat =) Förut var hon så himla lugn och avslappnad, satt o kika på något grässtrå eller vädrade lite. Det gjorde att det tog ett par tre hinder innan vi var igång på 100. men nu är hon med direkt =)
Vår förra hund Hugo satt och skrek innan start, han var så otroligt laddad inför start. Han satt dock alltid kvar men blev så väldigt ivrig och rev lätt första hindret eller något annat onödigt. Därför ville jag att Vilda skulle vara mer cool, vilket hon blev ;o)

Över helgen passar vi Undra och nästa vecka ska Svea och Elsa bo här, fullt upp =)

Kattungarna är nu 7 v och ligger på blocket, säkert 30 har ringt på katt nummer 1... Alla fyra är otroligt trevliga och söta och alla ska få egna hem =)

 

2009-05-05

Vilda har varit på fler agility tävlingar. Den 25 april bar det iväg till Bjuv för lag-tävling samt öppenklass. Vårt lag Spaniel Air Force vann agility klassen!!! Vi fick alltså en SM-pinne och är ett steg närmare SM nästa år! Riktigt kul med en så bra start på säsongen!

Som om det inte vore nog med en SM-pinne för laget så gick Vilda in och VANN den öppna hoppklassen! Hon gjorde tre fina lopp och vi åkte hem med tre rosetter (vi kom 3a med laget i hoppklassen men det gav ingen pinne).

Axxa har inte fått prova agility något speciellt utan bara trampat runt lite på hindren när hon var mindre och jag gick för att testa henne lite på framhoppningsbanan. Hindren var satta på large men jag ville testa ändå… Hon jobbade som att hon aldrig gjort något annat än agility tidigare! Flög över hindren, snäva svängar och kastade sig genom tunnlar. Får fundera på att lägga ner jakten med henne och ta tillvara på agility egenskaperna… Hmm.. nej tror inte det, men hon kan ju få börja träna lite =)

Så var det dags igen, i fredags packade jag, dogsen och mamma in oss i bilden och gasade mot metropolen Tranås. Vi skulle bo på Rås Gård. Vilket ställe, supermysigt ute på landet med timmer-stugor och jägarstaket/gärdsgårdar överallt. Stugan var omsorgsfullt inredd i gammal stil. Vi hade det alltså otroligt bra.

Tävlingen då. Ja, lördagen börjad med agility klass 3 och vi fick en beröring precis i starten så vi bara körde på och missade något hinder på vägen vilket inte gjorde något eftersom vi redan hade fel. Hoppklass 3 gick bättre, vi kom igenom felfria men med två lite för stora svängar i slutet som gör att vi tappade tid. Tror vi kom på 17 plats av 75.

På söndagen startar jag och Vilda som nummer 1. Någon måste starta så varför inte. Vi kunde optimerat starten lite men annars så var det ett kanonfint lopp! Hon ledde länge men så kom det några som optimerade redan från start (endast champions kom före Vilda, men de kom även efter henne =) och vi slutade 7a av 72 vilket innebär en individuell SM-pinne i agility klass!!! Räknade snabbt till 27 champions anmälda till klassen.. Vilda var så duktig!

Vi träffade Vilda-sonen MV (Merlin-Vixxer) som hade växt lite och han var så väldigt gosig och glad. Vilda och Axxa blev lyckliga av att träffa honom och lekte hade mysigt ihop.Hemfärden blev spännande.. Vi fick punktering på Hondan! Jag och mamma mitt på motorvägen med bilen full av packning och dogs! Hissa upp bilen och vi bytte däck. Ingen av oss har någonsin bytt däck innan! Det var riktigt bra gjort av oss, speciellt av mamma då det var hennes förslag att byta. Det gjorde vi bra!

Flisan har varit på weekend hos familjen Svea, många klappar och grisöron blev det och hon hade det så bra! Hon hälsar att hon gärna återkommer..

Yra har fått fyra små dunbollar! Supersöta! Tre honor och en hane. Två svartvita och två tigrerade varav en med lite rött i. hon tar så väl hand om de och vill inte lämna de en sekund ännu.

En ny rex-kanin har flyttat hit, han heter Blåbärets Blues och är blå. Han ser ut som en liten Blåöra så därför kallar vi honom för Lillöra  =)

Några får har flyttat till granngården. De höll på att äta oss ur huset och nu har de fler Ha att beta av =) Nu bor här två vuxna tackor, baggen Lucifer, två ungdomar från förra året och fem lamm. Det räcker gott =)

 

2009-04-20

Vårt Kennelnamn har nu blivit godkänt överallt och kan börja användas. Vi heter Workingwess... Alltså heter nu alla valpar Workingwess A....
Vilken tur att Molle bor kvar hos oss på veckodagarna till maj! Annars så hade det varit helt valp-tomt här hemma nu.. Valparna har flyttar och har det jättebra i sina nya hem! Får glada mail och telefonsamtal dagligen från stolta och glada valpägare. Toppen!

Valptiden gick otroligt smidigt mycket tack vare våra alla hundar som tog hand om de små. Vilda har varit enastående som mamma.
Vilda har tävlat sin första tävling sedan mamma-ledigheten. Vi tog våra dogs och packade in oss i husvagnen och drog ner till Skurup för en inomhustävling i Nils Holgerssonshallen. De hade tredje generationens konstgräs och det var kanon att springa på både för hundar och förare.
Vilda var i sitt esse! Hon var enormt duktig! Synd bara att hennes förare gjorde små millimissar i flera lopp.. Dock fick hon till det (föraren jag alltså =) i ett lopp där vi kom 5 av 75 startande!

Vilken miljöträning för våra 08! (Axxa och Troja såklart..) inomhus, mängder med hundar, folk, högtalare, tjoandes och tjimmandes överallt. Båda gillade stället och efter ett tag låg de på sidan och sov trots att hundar nästan fick gå över dem för att komma fram.

Tusen tack till Pia för att vi fick bo hos dig med god mat och gott sällskap! Vilde Vixxer är heeelt underbar!
Efter allt tävlade åkte vi och träffade Axxas uppfödare, Elderdale Gundogs för att träna lite i kanin-land. Axxa älskade det, knödde sig i buskar och snår och är mycket samarbetsvillig! Jörgens leende när han såg Axxa jaga sa mer än tusen ord. Han och Larissa var nöjda med mitt och Axxas arbete =) Känns som att jag och Axxa är på helt rätt väg!

Flisan har varit med Fredrik på kråkjakt. Tusan va roligt hon tycker det är! Hon fick hämta flera runners. Det är knappt att hon vill lämna kråkkojan när de är färdiga. Molles husse var med och snart sitter Molle där vid hans sida =)

En Blåöra har flyttat hit! Han kommer från Visteruds Belgiska Jättar. Jag och Anneli var uppe i Värmland och hämtade honom för några veckor sedan. Han har fått en jättefin utebur där han trivs kanon. Han är en riktigt kelig kanin och nästan knör sig närmare för att bli klappad mer.. lugn och otroligt snäll, precis som en BJ ska vara.

Lamm, lamm, lamm! Underbara lamm busar ute i hagen! Mjuka och hur söta som helst! Gissa om vi har många ”besökare” som står och beskådar de små länge…=)

Yra går i väntans tider! Hon ska ha små tillsammans med Figaro precis som för ett år sedan. Hoppas på lika söta och goa kattungar som då.

2009-03-06

Vildas valpar fyller i helgen 7 veckor. Det finns fortfarande 2 hanar som vill hitta nya trevliga hem. En (ev två) svartvita och en brunvit. Hör av er om ni ha ett gott hem att erbjuda =)

Valparna är verkligen välmående och de vuxna hundarna tar hand om de exemplariskt. Så härligt att se hur de hjälps åt att leka och uppfostra valparna. De börjar bli snabba och är vakna längre och längre stunder. De har många roliga (enligt mig =) leksaker men inget går upp mot en go strumpa och då hänger alla fast vid den och de minglar runt i hela huset.

Vi har olika folk här varje dag och valparna bara älskar att klättra upp i knäet och att tugga på tår ;o)

Axxa och jag har gått kurs för Dave Rayner och Jeremy Organ i Skåne. Axxa gjorde mycket bra ifrån sig och hon lovordades av de båda. Jeremy har kenneln Edgegrove Gundogs i England. Han har fött upp båda Axxas föräldrar Bo och Ginny och ville se lite på ”hans” små unghundar. Han kom fram efteråt och tyckte verkligen om Axxa. Hennes huvud, storlek och speciellt gillade han min och Axxas kontakt både under och efter arbete. Han ville se oss på prov i framtiden =) Kul att höra av så otroligt duktiga och erfarna spanielmänniskor (domare/tränare/uppfödare)!!

Axxa och Troja (som för övrigt växer som ogräs) har spatserat i Stenungsund och Kungälv. De går alltid lösa här hemmavid och Axxa börjar klia sig när hon får på koppel ;o) De sköter sig fint och får lära sig att gå förbi allt som händer.

Vilda har blivit utsett till Västras Bästa Agilityspringer 2008!! Roligt med utmärkelser!! Duktig tjej!!


20
09-02-04
 
Ingen kan väl ha undgått att titta på Vildas helt underbara valpar. De växer och är oerhört välmående =) Vilda har verkligen intagit mamma-rollen och tar så väl hand om alla de små. Efter att ögonen nu har öppnats så händer det mycket, de minglar ur valplådan och in i biabädden bredvid och ut på mattan i den stoora världen. De börjar bli riktigt stadiga på att gå nu också. De börjar nu busa med varandra och vifta på svansarna =) De andra hundarna är fortfarande utestängda men Axxa fick komma ut samtidigt som Vilda som hon inte träffat "på riktigt" på nästan tre veckor nu. De blev så glada båda två, Axxa var utom sig av lycka! Härligt att se de springa tillsammans igen. Vilda lunkade ju mest veckorna innan valpisarna kom.
Vilda är i otroligt bra form och har mängder med mjölk och mår helt enkelt toppen.
 
Axxa har apporterat hare för första gången och testade först med att bära i benet.. men kom på att nog var lättare att ta ett stadigt tag mitt på istället. Vi ska på kurs i Skåne snart och träffa en man från England som är uppfödare till båda Axxas föräldrar. Han ska dömma prov i Sverige och ska hjälpa oss med lite jaktträning, riktigt spännande!
 
Flisan är för härlig, yster och go! Precis som alltid den lilla loppan =) Fick också leta och apportera hare och gör det med rutin och galans.
 
Vår lilla bruna Troja växer hon med. Fredrik var ute med de "stora" Wachtlarna och jagade gris och rådjur sista januari och kom hem trött men mycket nöjd och längtar nog tills han kan ta med Troja ut på riktiga äventyr.
 
Planeringen inför stundande tävlingar har börjat. Men nu när det just kommit snö känns det långt till ljusa kvällar och gröna skogar.
 
Jag var på ett symposium "Påverkan eller åverkan" tillsammans med typ 500 andra instruktörer, hjälpare, tävlingsledare osv förra helgen. Jag tyckte det var ok men inte mer. För mycket grund i det hela tyvärr. Känns som att man måste spetsa till det när det är så många erfarna och duktiga åhörare. Men jag träffade många personer jag inte träffat på länge och det var väldigt trevligt!
 
Tillbaks till de små! =)

 

 

GOTT NYTT ÅR!! 2009-01-01                            Nya Bilder

Den goda julen har varit här och vi har ätit och mått riktigt gott! Fina klappar har vi också fått =) Tusen tack till alla som var här och hade fixat så god mat!

Tusen tack också till Rosa och Jonne för ett utsökt julbord dagarna innan jul!

Vildas mage den växer och växer.. undra hur många spaniels det bor här på gården nu..=) Hon mår jättebra och myser och skrotar runt i sin egen takt på gården =)

En ny invånare på gården! En supermysig liten Rex. Rex är en kanin-ras som tillhör gruppen ”raser med avvikande hårstruktur”. Han är viltgul och kort sammetslen päls och har nu flyttat in till Vira. De trivs fint tillsammans och det känns skönt att Vira fått lite mer sällskap än alla hönor och duvor runt om.. För att inte tala om de totalt genomförvirrade vaktlarna som ännu inte har hittat utgången till deras voljär. Hjälper man de ut… så hittar de inte in…

Vi har gjort ett lyxigt hund-rum med kakel och klinkers. Nu ska vi få in lite skåp och bänkar så vi får in alla hundarnas saker (otroooligt va mycket saker de har! Hur mycket tjänar de egentligen? Eller är de bara så snälla?)

Vi har passat Britta, Trojas mamma =) En trevlig wachtel som har gett Troja lite lektioner i vett och etikett eftersom ingen annan hund gör det.. Vi var också ute och jagade ett par gånger med henne och fick höra henne ljuda i skogen =)

Hon fungerade bra i vår lilla flock och hade nog inte på sig koppel någon gång hemma utan minglade runt på gården som de andra. Gillade att skalldriva våra koltrastar några metar då och då också =)

 

2008-12-12

 

Lilla wachtel Troja har gjort entre här på gården. Supersöt, go och glad. Hon är inte som en spanielvalp.. går gärna åt andra hållet ute och vill redan gärna bestämma över Axxa som knappt hunnit bli vuxen. Axxa gör vad hon kan för att behålla sina saker och har vuxit mycket sedan Troja kom =) Vilda är sååå himla lugn och gosig och reagerar inte ens när Troja kommer och klättrar över henne. Det märks tydligt att det är valpar på gång i hennes mage, små Vixxrar! =D

 
Vilda har varit på date med charmören Gixxer!! Han är verkligen en urmysig svartvit hane! Underbart temperament. Jag och Vilda tog tåget ner och blev hämtade på stationen i Lund. Vilda gillar att åka kollektivt! Sover under sätet och blir gärna klappad av förbipasserande och verkligen njuter. Vi satt naturligtvis i vagnen "djur tillåtet" vilket en annan hund också gjorde. "Han brukar ju vara så lugn" hörde jag tanten säga.. jo men han kände väl Vilda som luktade rosor =)
Väl i bilen blev Gixxer, som satt i buren jämte, ivrig och hälsade Vilda hjärtligt välkommen! Hemma hos familjen Gixxer fick de äntligen komma ur bilen och ut på en äng. De var så söta med varandra, gjorde lekinviter, pussades och sprang. Vilda i yttervarv och Gixxer ivrigt efter. Det tog dock ett tag innan de "fick till det" men allt gick då fint.
Vi åkte hem på kvällen och Vilda sov djupt hela vägen, kanske drömde hon om vackra Gixxer.. eller  undrade hon om han verkligen ställer upp för kidsen sen..? delad vårdnad? ;o)
 
Första daten var den 15 november och tisdagen efter åkte vi tågen ner igen. Denna gång fick de "till det" redan efter några minuter =)
 
Redan efter ett par dagar började Vilda ändra sig och är nästan lika överdrivet gosig som hennes kära mor =) Lek med Axxa började trappas ner och nu ligger de bara o tvättar varandra. Men Axxa har som sagt fullt upp med nya fröet...
 
Axxa och Vilda har gått ett gäng viltspår, de är duktiga! Vilda är mycket ivrig med att hitta spårslutet medan Axxa är lite lugnare. Båda apporterar klövarna precis som de ska =)
 
Axxa har också fått apportera mera vilt. Kaniner och kråkor som husse släpar hem =) Axxa har ett optimalt grepp och avlämning! Vilt är hon mycket noga med att det kommer dit det ska. Dummisar är inte lika viktiga...
 
Vi har köpt en apportkastare och testade den på Axxa och Vilda. De är bra markörer båda två och ingen reagerar på skottet förutom att just markera. Tusan va ont jag fick i handen när jag sköt iväg! Lämnar det med varm hand (fyndigt =) till Fredrik =)

 

2008-11-03Jag och Flisan har varit på "årets prov". Först ut var Tjörn den 25 oktober. Vi fick starta sist i fältet och började med att gå i ett dike. Då det var sidvind så gick hon ut och hämtade vind och jobbade sig tillbaka. Hon går som en klocka =) Vi gick i nästan en timma i diken med taggar, taggtråd och gärdesgårdar. Flisan älskar att jaga men det var för tuff terräng för henne. Hon utnyttjar då vinden väldigt mycket och kastar sig inte hejdlös in i taggbuskarna utan konstaterar att det inte finns fågel och går då inte för fullt. Jag borde nog gått på lite snabbare men det var svårt även för mig att ta mig fram. Två fasaner kom upp men det bommades på dem vilket resulterar i 0 i pris. Jag och Flisan startar ju inte på jaktprov för att få meriter/pris utan för att få en härlig jaktdag och ge mig själv mer erfarenhet. Jag hade gärna sett att vi fick lite mer varierad mark att gå i men när man jagar så får man ta det som finns. Vi fick iaf en väldigt solig och härlig dag ute på Tjörn. Tack SSRK Västa för bra arrangemang!

Grattis till Johanna med sin cocker!


Dagen efter åkte jag till Tjörn igen och hade med mig Axxa och Vilda (som gick med Fredrik). Då skulle vi bara gå i publiken och se på när de andra jagade. Vi såg först på nybörjarklassen och det dröjde inte många minuter innan jag ångrade att jag inte anmält Vilda.. Vilda och Axxa uppförde sig bra om publik. Axxa minglade runt och reagerade knappt på skotten och Vilda la sig ner flera gånger och gick snällt vid sidan. Förr har hon varit rastlös och ivrig för att få jaga men har nu lärt sig att behärska sig, skönt och duktig hund =) båda var helt slut när de kom till bilen och somnade gott tillsammans.


Sedan var det dags för
Svenska Mästerskapen! Jag och pappa åkte upp 03.30 och styrde bilden mot Katrineholm till Claestorp där provet skulle hållas. Fantastisk Slotts-miljö med otroligt fina omgivningar, en riktig idyll. Speciellt om man är spaniel =)

Jag och Flisan drog starnummer 12 av 16 så det blev några timmars väntande innan vi fick gå in. När det var vår tur fick vi gå i äkta fasanmark! Det var fasaner överallt, trevligt! Flisan älskade det och hon gick superbra! Snabb och stark drog hon igenom alla tätningar med glädje och iver. Snacka om att man såg tydligt att det var fasan i marken. Hon stötte två varav en blev skjuten som jag skickade på apport. Fasanen var vingad och jag såg att den vinglade iväg. Flisan var snabb med att hitta den och levererade till hand. Domaren var nöjd =) Vi fortsatte och efter en stund så stötte hunden på andra sidan ett gäng fasaner. Tre blev skjutna varav Flisan markerade en av dem. Domaren ville dock att vi skulle apportera en annan som låg rakt bakåt ca 25 m. Jag skickade Flisan bakåt men hon ville hämta den andra som hon markerat och jag fick blåsa stopp och försökte skicka ut henne igen men fick bara ut henne 15 m åt det hållet innan hon ville åt den andra fågeln… Flisan är en otrolig viltfinnare och visste precis var fågeln var (den hon inte skulle hämta först) och försökte få mig att fatta att jag skickade henne åt fel håll… Så summan av det hela så fick jag ta in henne och en annan hund fick gå ut och hämta den. Vi hade otur med oss. Det kunde lika väl varit så att hon skulle apportera i omvänd ordning. Men så är det ibland. Det fanns hundar som hade ”mer otur”. Någon kom aldrig för vilt och någon missade skyttarna för. Men! Den kvarten vi fick ute i fasan-land var otroligt rolig tyckte både jag och fantastiska Flisan!

Stort grattis till Axxas uppfödare Jörgen Andersson som vann med sin Edgegrove Hitch. Axxas pappa Towerbird Archer of Edgegrove fick diplom. Bengt Rödseth fick också diplom med sin Misty Sain (de hade oturen att aldrig komma för vilt trots hårt arbete).

Tack till pappa för härliga dagar och många mil i bil =)


Vem vet, nästa år blir det kanske Axxa som får starta i Derbyt... =)
 

2008-10-15

En sista agilitytävling för året var Distriktsmästeskapet som i år arragnerades av Partille BK. Arrangemanget var strålande och vädret likaså. Själv var jag nervös inför loppen vilket jag inte brukar vara. Men denna gång skulle jag och Vilda försöka försvara titeln som Distriktmästare. Första banan var inte speciellt svår men Vilda var inte med mig och vi diskade oss, tyvärr. Men så är det ibland. Tur var det att jag hade med mig Flisan =) Hon kom igenom båda banorna och kom sammanlagt 10 !!! Inte illa!! =)

Våra små underbara kattungar har flyttat till sina ny hem, alla jag hört från är jättenöjda. De små missarna är busiga, gosiga och glada! =) Extra roligt att mina små kusiner har en, Tussan. =)

Jag och Fredrik har fördjupa oss i wachtelhundens värld... Så vi åkte på unghundsprov och tittade. Det var spännande att se hur unghundarna gjorde sitt bästa för att lösa de uppgifter som de ställdes för. Gruppen som vi tittade på lyckades sådär bra. Men det var välrigt lärorikt att vara med.
Om några veckor så flyttar det hit en liten wachtel-valp... Vi ska försöka bestämma namn innan hemkomsten så det inte blir som med valpis (som fortfarande inte fått ett "riktigt" namn. Nu heter hon Axxa...)

Lilla valpis, Axxa, växer så det knakar... Vill ju inte att hon ska växa så mycket mer nu.. inte på höjden iaf =) Verkligen en super-trevlig liten tjej! Vi är såå nöjda med henne. Alla gårdens invånare är också nöjda förutom Yra... Hon är verkligen facinerad av katten och studerar henne mycket nära, helst med tungan... det är inte så uppskattat av Yra...
Hon går lös vid sidan när vi går vår "runda" i skogen. Skönt med dogs som bara går lösa bakom eller brevid när man är ute. Annars så är det full fart på gården, hon börjar ta in på Vilda. Och Vilda är ruskigt snabb och stark.
Hon fick gå ett 20 meter långt viltspår på tomten. "Hmm.. spännande doft här!" tyckte hon och bar runt klöven utan problem. Kom direkt till mig med den, det gillar jag =)

Vår adopterade kanin Vira rymde från sin uteplats efter ett par dagar och hade flera veckor ute i frihet. Friheten tog dock slut för en vecka sedan då vi äntligen lyckade fånga in henne. Hon har varit gården trogen trots påtryckningar av dogs. Glädjande är att när kaninen springe så sitter Vilda =) Vilda har även visat att hon gärna apporterar levande höns utan problem. Det bådar gott om vi kommer iväg på jakt. Många hundar vill inte ta skadeskjutet vilt.

Jag, Fredrik och Flisan fick nöjet att följa med familjen Jessie-Love på jakt på deras jaktmark i Uddevalla. Vilka fina jaktmarker de hade! Fasaner har de också, men inte när vi var där. Flisan jobbade länge och jättefint och på några ställen såga man tydligt att där hade det varit fågel =) Vi fick också höra både Loves och Jessies sköna melodi när de drev i skogen =) Tack Maria och Micke för en mycket trevlig dag!

Jag avlastar Heidis matte på Alfa Hundcenter och håller en halv kurs. En nybörjare och en fortsättningskurs. Jättekul att komma dit igen. Nu har de dessutom en ny hall men en riktigt härlig matta att springa på. Bra fäste både för hundar och förare. Nybörjargruppen jobbar som tusan och deras hundar likaså. De är helt slut när kursen är till ända. Precis som det ska vara =) Fortsättningsgruppen är riktigt duktiga, de löser alla mina kombinationer med bravur till slut.

Valpis var med när jag hälsade på Malin hos sin hyrhäst. Hästar har hon bara sett på håll innan så det var kul att se hur hon reagerade. Hon skötte sig över förväntan. Hon var lös och var lagom nyfiken på hästen Afrodite. En jättefin häst som verkade vara trevlig att rida. Hon minglade runt i stallet som om hon aldrig gjort något annat. På banan fick Malin utstå mina "expertråd" =) och valpis la sig i leran och vilade under tiden =) Jag följer gärna med fler gånger!

Fåren mår prima och har varit hos Sonja en månad och mummsat frodigt gräs =) Tur var det att valpis var med när vi skulle ha hem de. Gluffa, Yammi och 7:an kunde vi bara ta och lyfta in i bilen. Men när vi skulle ta Lucifer, 8:an och Bäälla blev det svårare... De ville verkligen inte hoppa in i bilen bort från gräset. Ut med vallhunden vallpis (fyndigt =) hon skötte det helt otroligt. Hon läset av djuren och ringade in och förde de emot oss. Ett riktigt roligt skådespel och jag och Fredrik höll på att tappa hakan. Hon lyckades få in alla i ett litet fårhus (det hade vi också försökt med tidigare men icke..) så då kunde vi hämta ut de och bära bort alla till bilen. Hade valpis varit en bc skulle man blivit riktigt stolt över sin hund! Nu är hon ju inte det men roligt med en hund som kan hjälpa till överallt =)
 

080823

Mycket händer här på gården, här kommer en snabbvariant =)
 
Underbara Yra tar så väl hand om sina små. De är så himla söta och goa! Pappa Figaro och Yras temperament och utseende är perfekt. Nyfikna, glada och gosiga, kan det bli bättre =)  
(Bilder)
 
Vilda och Flisan har varit ute och tävlat. Som bäst har Flisan kommit 4!! (ca 50 st i klassen) Hon var dessutom såå nära att vinna den klassen, superFlisan!
 
Vilda kom 2a i agilityklass 2 i Oskarshamn och gick därmed upp i AGILITYKLASS 3!! Wow vilken hund hon är!! =) På sitt andra lopp i hoppklass 3 fick hon en SM-PINNE inför SM 2009. Dit kommer vi inte hinna men tusan va roligt det är att tävla elitklass med Vilda =D
 
Stort grattis till lag Kulingvarning som i Lund fick en biljett till lagSM -08!!

 

080723

Nu på semestern har vi bara varit iväg på en (!) tävling. Det var på en tvådagars-tävling i Bjuv. På lördagen blev det disk i de två individuella klasserna för vilda och en 37:de placering för Super-Flisan i agilityklass 1! I laget gjorde Vilda ett toppen-lopp men vi fick inte igenom tre hundar.

På kvällen dukade vi långbord på ”vår” altan. Vi var nog över 20 personer och ett gäng med dogs låg utanför =)

På söndagen gick det bättre i de ind. klasserna. Vilda kom 2:a i Hoppklass 2!! Detta innebar sista uppflyttningspinnen till Hoppklass 3!! Vilda är en elithund =D

Flisan slog till med en 27:de plats i agilityklass1-loppet och en 16:de plats i Hoppklass1-loppet! Riktigt roligt är det att tävla med Flisan och i det lopp som hon kom på 16:de plats var hon verkligen duktig! Det var ca 50 hundar i hennes klass.

Grattis till alla andra duktiga Partilleaner som var där och plockade pinnar och gjorde kanon-fina lopp, ingen nämnd och ingen glömd =)

 Valpis växer och frodas =) Vi var på valpträff och alla syskonen var där. Larissa och Jörgen visade lite fält och apport-övningar anpassade till de små. Det var första gången som valpis apporterade ”på riktigt”, alltså hon fick slå på näsan för att hitta dummisen. Hon kom fint in varje gång hon hittat något. Hon slappnade av jättebra när hon skulle vilket nästan var det viktigaste.

Flisan fick också följa med på träffen och fick gå i kanin-land och träffa på kaniner. Tusan va roligt! Hon blir som en helt annan hund när hon får jaga, 100% koncentrerad och fokuserad på att hitta bunnisarna ihop med mig! Och fort går det =)   

 Jag, Vilda, Flisan och Trixxa (Exxtra, Flaxxa…hm..) åkte till havet för att bada. Det var första gången för Trixxa och hon plaskade i efter oss utan att tänka. Hon gillade verkligen vatten, kastade sig hit och dit och gjorde riktigt fina apporteringar ute i det djupa så hon fick simma och lämnade i hand när hon kom in =D Vilda och Flisan blir som sälar i vattnet =) Trevligt att det inte ens tar 10 min till havet från oss.

 1 juli var det dags för kråkjakt. Fredrik, jag och Flisan kamouflerade oss och intog den nya kråk-kojan. Tyvärr kom vi upp för sent så kråkorna hade väl förmiddagskaffe när vi bjöd in dem så det kom inte så många. Men Flisan fick hämta så vi fick med oss fågel hem. Jag tänkte att Trixxa skulle få nosa lite och kanske dra lite i någon fjäder så jag tog ut henne och behövde inte fundera på hur jag skulle presentera kråka för henne för hon tog den direkt! Ett perfekt grepp och hon trava runt och kom in i min famn direkt när jag ropade! Kråkor smakar lite äckligt för hundar så man brukar börja med lättare fåglar…

 Vi har fått FYrisar! Yra har fått fyra kattungar! Tre tjejer som är tre-fängade och en svart grabb. Hon älskar att vara mamma, ligger och ”trampar” och spinner hela tiden. I skrivande stund har de öppnat ögonen =) Ska bli så spännande att se hur de växa upp!

 Två tackor har flyttat till Rävlanda, till deras ”gamla” bagge. Ett kärt återseende och baggen visade de runt hela gården. Han har tom visat dem ner till grannen 1 km bort för att bjuda tjejerna på rosor ;o)

 För tillfället är det två extra dogs här på gården, brorsans Undra och Fredriks systers jaktess Molly. Det är nästan att vi måste räkna in hundarna på kvällen så alla är med ;o)      

 


Nyheter 080627

Äntligen är det dags för semester! Vi har många projekt på gång, bygga lite staket, måla om huset, ordna med agilityhinder, försöka få till en trevlig hundgård osv. Semestra utanför gården gör vi när vi åker till Bjuv där dogsen ska tävla =)

Tyvärr är valpis (Mixxa, Trixxa, Fixxa, Exxtra…?) ingen small-hund längre. En klar medium och jag hoppas hon förblir det =) Jag vet inte om just hon är en väldigt lätt och okomplicerad valp eller om jag har så mycket hjälp av de andra fyrbenta här hemma. Märker ju knappt av henne. Lyssnar fint, ifrågasätter inte allt för mycket, gillar att bli hanterad, bär runt på allt hon hittar och lämnar gärna när hon ändå går förbi, när hon är med i höns/duvgården minglar hon runt och mumsar i sig en och annan --- samtidigt som det flyger fåglar överallt, och hon lär sig otroligt snabbt! Har tränat ett par gånger och hon klurar lätt ut vad det är jag vill. Är det lugnet före stormen tro?

Nu i helgen ska Vilda debutera med sitt lag! ”Spaniel Air Force” grymt namn med bara spaniels i. Två jaktess och två cockers =) Ska bli jättekul!

Som ni kanske redan har läst på HammarNytt så har Flisan 8,5 år gammal debuterat på agilitygräset! Detta var i Kallebäck och hon kom på 20 plats av ca 40 i hoppklassen! Vilken superspaniel hon är! Domaren som mätte in henne var imponerad att starta så sent, tur är väl att Flisan själv inte tänkte på det utan gjorde sitt bästa (är det inte slut snart så jag får lite belöning undrade hon redan efter tredje hindret..=)

Flisan tränar mer och mer agility och blir allt duktigare. Har anmält henne till ett par tävlingar till nu i sommar.
Vill passa på att göra lite reklam för en Ledarskapskurs som hålls här på gården. Se mer under ”Ledarskapsutbildning”
Vaknade i morses av att ett rådjur stod och skällde, undra om han var irriterad på att några får har intagit hans hage…?


 

Nyheter 070527

GRATTIS Fågeljägarens Ärla, Vilda, 4 år idag!!! Tänk vad tiden går fort! Att Vilda heter just Vilda var en självklarhet. En sådan vakenhet, nyfikenhet och energi blandat med spring i benen och myror i brallan så kunde det inte bli något annat =) Numera är hon världens lektant för valpis och en äkta tävlingshund. Grattis lilla *Strumpan*

Jag och Vilda har varit iväg och tävlat igen. Denne gång var vi i Hässleholm för att pröva lyckan. Lyckan kom i sista loppet. Ett klockrent agilityklass 2-lopp och vi vann med 3 sekunder! Det var kluriga och roliga banor hela helgen och vi hade små missar här och där innan det klaffade helt. Extra roligt var det att hon verkligen gav allt och höll utan problem koncentrationen och motivationen uppe hela tiden. Eftersom Vilda vann så fick hon visa valpis vägen upp överst på prispallen =) (valpis är för tilfället en klar small-hund, tänk att tävla small med en jaktess!)

Valpis var med på sin första tävling och skötte sig exemplariskt. Hon var ut och myste och minglade runt bland folk för att sedan sova med Flisan eller Vilda mitt i allt ljud och stök runt om. Hundar som skällde, högtalare som skränade och domaren som visslade var inget hon tänkte på. Det var också första gången som hon gick i koppel och det gick bra det med (jag lovar mamma att hon ska bli duktig på just det ;o)

Flisan hade kul hon också. Runt om brukshundsklubben var det kanin-land och Flisan fick bröta runt =)

Tack till våra resekompisar Fannie och Lowa med matte! Toppentrevligt!

Baggen har flyttat till Rävlanda till våra kompisar och trivs kanon i en stor härlig hage tillsammans med två ponnys. Han ska få tjejsällskap senare i sommar.
På vägen dit åkte han i vår skåpbil och åt bulle genom fönstret till oss =) Nu beställer han bullar varje dag, om han får några vet jag inte…?

10 mors-dag-kycklingar har vi fått, de växer ruskigt snabbt!

Min och Rosas nybörjarkurs börjar lida mot sitt slut. Alla ha verkligen gått framåt! De klarar utan svårigheter av en hel klass 1 bana. Grymt bra jobbat!

Fåren är numera i sin hage igen.. vi har lånat ett flexi-el-stängsel (tack Sonja!) tills vi får tråd runt hela hagen.
Gluffa-lamm ska få bo kvar hos oss =) och har fått namnet Yammie =)

Vilda och valpis leker och myser om vartannat, helt underbart att titta på deras samspel. Ibland ligger de och gos-brottas lugnt, ibland har de lite draglek med någon leksak och ibland gömmer de sig för varandra =) Vilda är med under sängen och leker också, där har hon inte varit på länge.

 

Nyheter 080504

Nu har alla härliga får fått lamm! 11 lamm blev det sammanlagt och alla växer och mår bra, skuttar och leker i hagen. 8 är vita/ljusa och tre är svarta med lite vitt i pannan. Bäättys barn lärde sig snabbt att man kan sno mjölk utav de andra nyfödda lammens mammor. Mamman står och pysslar med sitt lamm på ena sidan och ett större lamm kommer in på andra sidan och smaskar i sig =)
Fåren har fått testa en annan hage senaste dagarna och gillar verkligen gräset "på andra sidan". Men de får vara i sitt fårhus på nätterna än så länge då det fortfarande är kallt på nätterna och de minsta är ju så små.
Baggen som bor för sig själv för tillfället har blivit väldigt "tam". Han är med ute och promenerar i koppel och äter det allra frodigaste gräset. En dag var jag och Fredrik ute och gick. Fredrik hade taxarna och Lukas varav en tax drog ett däck och jag hade Vilda som också drog däck, Flisan och baggen som gick i koppel. Vi fick möte med en bil och gissa om ögonen var stora i bilen =D Vi måste ha sett väldigt roliga ut =)

Vilda och jag har nu provat på blindbyten och gillar det! Har alltid varit emot det men blev övertygad om hur smidigt det var och testade. Tack Zitas husse för det =) Vilda tycker det är riktigt häftigt och jobbar som tusan. Testade det på tävlingen i Bjuv men då blev hon nog förvånad och gjorde för stora svängar bakom mig innan hon kom rätt, men hon gjorde det och det var kul. I agilityloppet fick vi en vägran vid ett bakombyte, onödigt. Sedan diskade jag henne. Så lite ringrostiga och lite nytt på tävlingsgräset och vi vill tävla mer nu =) Fick en fräck bild från Maria Lennartsdotter på Vilda från tävlingen som vittnar om hur fokuserad och taggad hon var, tack Maria!

Efter tävlingen så åkte vi längre ner i landet, mot Lund och valpis. Jag hade två fiiiina tikar att välja mellan och det var svårt! Hade en klar favorit från början men efter att ha sett kort så ville jag titta mer på tjej nummer två innan jag kunde bestämma mig... Så det blev faktiskt ett "byte" till tjej nummer två! Hon är fantastiskt trevlig! Snäll, mysig, uppmärksam både mot oss och hundarna, nyfiken och väldigt trygg. Hon och Vilda har verkligen funnit varandra, Vilda ligger och gosar och leker och valpis gillar henne med. De är väldigt lika i nosarna.. =) Än har vi inte bestämt namn.. Lutar mot Trixxa..

Min och Rosas nybörjarkurs går kanon! Härliga hundar och förare! Alla går mot en säker tävlingskarriär ;o) Perfekt väder har vi haft varje gång också =) Tack till Sonja för att vi får vara på gården!
 

Nyheter 080407


Min trevligt återkommande lediga-vecka har just varit och det var fullt upp mest hela tiden. Jag sprang fram och tillbaka mellan får-huset för att se om de små lammen ville komma men det skulle dröja ända till söndagen innan ett får var ”borta” i hagen. Då stod hon, lilla rara Bäätty, med två små lamm vid sin sida i får-huset. Himlar va de va söta! Fantastiskt! Bäätty gillar sin nya roll som mamma och tar så fint hand om de små. Hon är ett föredöme för de andra som inte har fått ännu.Naturligtvis kom Bäätty-husse webmaster Hasse och firade med tårta (de små fick dock inte smaka..)

Hobbe var på besök under veckan och lyckades pricka in den dagen med sämst väder.. men de fick ut och dra däck var mycket nöjda med det. Vi provade att koppla ihop Vilda och Hobbe med sina däck men det slutade med att Vilda fick dra både Hobbe och de båda däcken.. hmm…
Jag har också provat att cykla med fyra hundar samtidigt, Vilda, Abbe och Bimbo i dragsele och Flisan bekymmersfritt springandes lös vid sidan. Det gick över förväntan, blev som ett riktigt hundspann och de älskade det =) De gillar att ta i och det blir mycket tempoväxlingar.

Jag och Rosa hade kurs-start den 3 april i Halleröd. 7 deltagare varav två var jaktspringers =) Elsa, Flisans dotter och Vildas halvsyster kämpade på och lyckades galant med allt de fick testa på. Molly, en Jessie-dotter, har en otrolig arbetsglädje med matte och kommer snart fara med vindens hastighet över alla hinder. Vilda, en tollare som redan nu är duktig på hindren och vill bara jobba mer och mer =) Roby, en söt tik som verkar väldigt behaglig och trevlig att träna med. Bessa, en flat som nu går agility med ”ny” handler. Arbetsglad och härlig utstrålning. Ninja, vacker tollartik som lärde sig fort. Och så var det Alice, en mellanpudel, hon visste precis vad som skulle göras och väntar spänt på att alla hinder ska sättas ihop till en bana =)

Ett härligt gäng! Vi hade dessutom tur med vädret, en ljus och mild vår-kväll. Ska göra mitt bästa för att beställa rätt väder till varje gång =)
Vi har varit på Vårgårda Zoo och kikat in deras nya häftiga reptilavdelning =) Själv gillar jag mest djur med päls och letade förgäves efter en långöra (belgisk jätte). Får se om det flyttar hit en senare i år. Alla borde ha en långöra =)
Tack Cina och Stefan för en trevlig kväll!

Så var det då dags att göra ett första besök hos Elderdales i Skåne. Valparna var underbara liksom deras andra hundar. Pigga och välmående valpar med stor upptäckarglädje =) Spännande fortsättning!

Så hade jag och Pia avslutning på våra kurser på Alfa Hundcenter. Pia ska fortsätta men jag måste tyvärr ta en paus från kursandes för att hinna med allt här på gården. Vi är båda mycket nöja över utvecklingen hos deltagarna och de kände själva att de lärt sig massor, kul!!
Yra har bott hos Figaro ett tag men är nu hemkommen igen. Trampade in som att hon inte har varit borta alls. Hundarna blev också glada, de har nog saknat henne =)
 

Nyheter 08-03-30

HasseKampenDagen blev en toppendag! Alla kämpade om trofén och äran genom tuffa grenar såsom traktor race, luftpistolsskytte, vedstapling mm. Vi åt god mat och såg på Melodifestival finalen med projektor i festvåningen men riktigt bra ljud till =) Alla som varit med och kämpat fick diplom och pappa som var huvudpersonen fick en pokal. GRATTIS pappa än en gång!!

En dag var jag och Vilda (Flisan med såklart) med våra kompisar och åkte till Jenny Damm för hårdträning, riktigt kul och tur med vädret! Resan ner däremot ska vi inte tala om. Vi åkte tre personer och fyra dogs i bilen som starx innan Varberg började larma för oljenivån. In på macken och vi såg att det droppa som attan under bilen (oups..) vi hällde i massa mer olja och hälde också i stp. Kan rekommendera stp, motorn spann som en katt och vi kunde fortsätta vår resa. Vi blev lite sena men vi stannade desto längre. Vi körde igenom tre kombinationer och fick bra tips om hur vi kunde göra det bättre. Vilda gillade det "nya" sättet att handlas på i hårda svängar. Hon svängde och satsade (precis som jag gjorde) mer! Vi åker dit i april och testar igen.

Jag hade velat träna agility nu för vi blev så himla inspirerade men gick inte då det kom en massa snö. Mig gör det inget, hundarna är överlyckliga och rena när de kommer in och man kan göra lite annorlunda styrketräning i snön =)

Flisan mår efter operationen hur bra som helst! Hon har alltid varit sprallig och gillat att springa men nu tar hon i på ett helt annat sätt! Riktigt roligt att se!! Om vi bara får tränat mer slalom så kan hon ju få delta på de agility tävlingar vi ska på i vår. Istället för att bara vara åskådare och supporter =)

Flisan har varit med husse och jagat kråkor nu ett par gånger. Hon ligger i gömslet och vilar med täcke på sig tills Fredrik skjuter, då flyger öronen upp och hon kikar på Fredrik.....får jag hämta nu? Japp, och så far hon ut och iväg. Hon vet precis vart de är! Helt otroligt! En gång var hon borta en stund för att komma tillbaka med en skammad kråka som flaxa så gott den kunde. När Fredrik tog den så satt den fast i hennes läpp. Han fick strypa den för att den skulle släppa taget om henne. Hon sa inte ett ljud, och in kom den =)

Vilda har testat viltspår för första gången. Vi har bara gått på personspår förut. Hon löste allt galant och tyckte det var trevligt =) Hittade klöven och ville lämna till mig. Vi får ut och träna fler gånger med Fredrik och Bimbo =)

Fåren går i väntans tider och får lamm vilken dag som helst, spännande!!
Baggen bor för sig själv nu, han började buffa och stånga de andra lite nu så vi är oroliga för de små lammen.. men han bor fint och ska väl börja trivas där hoppas vi.
Hönsen har fått en stor hönsgård där de kan mingla runt hela dagarna, de ser riktigt nöjda ut när de kommer ut.

Nyheter februari 2008

Jag, Vilda och Flisan har varit åhörare på en Hoppteknik-kurs som Carpe Momentum ordnade. Vappu (minns ej efternamnet..) kommer från Fiinland och har studerat hoppteknik hos hundar och hur man kan med hjälp av olika övningar få hundarna att själva veta hur de ska få hoppet över hindret så optimalt som möjligt. De ska bestämma vart avstampet ska vara, hur mycket den måste ta i för att komma över, landa "mjukt" för att bibehålla kraften till nästa hinder osv. Kursen var intressant och liknade mycket hästträning fast med hund. Jag satte genast upp några av kombinationerna hemma och lät hundarna jobba =)

En dag var vi med Elsa (en Flisan-valpis) och hennes matte på Rödets gård på Orust och shoppade till hundarna. Selar, hundsäng, några koppel, spårlina osv. Trevligt ställde som hade det mesta till trevliga priser =)

Jag och Pia håller tillsammans en kurs (start 24 feb) nu på Alfa hundcenter. Arbetsvilliga hundar och trevliga förare, kan det bli bättre? ;o)

Next på kursandet är en nybörjarkurs som jag och Rosa ska hålla i Kungälv. Där kommer det två jaktspaniels, en mellanpudel och resten tollare. Tollare är ju en ras som är som gjord för agility. Snabba i både tassar och hjärna...
Jag har tänkt att ta med en liten tax (Bimbo) som behöver komma ut och stå på egna ben utan farsan. Rosas Lowa får nog också följa med för titta-på-utan-att-göra-något-träning.

Flisan, den lilla loppan =) Hon har varit och opererat bort livmodern och tre små knölar. Vi var på Varekils djurklinik på Orust och blev så himla bra omhändertagna! Tack till er alla som engagerade er i fantastiska-Flisan =) De ville knappt släppa hem henne, de tyckte så bra om henne. De till och med special-öppnade deras butik för att Flisan skulle få ett litet ben när hon varit där första gången =) I skrivande stund har hon stygnen kvar och de ska tas bort om ett par dagar.

Vi har börjat klippa våra får. Alla utan två är klara.. Några behöver kankse putsas till lite. Eftersom det var första gången för fåren att bli klippta (och för oss att klippa..) så trodde vi att det skulle vara en tuff uppgift. Men det funkade faktiskt riktigt bra. Vi satte koppel på dem och lät de äta pellets under tiden. Vår nummer 8 som är väldigt blyg annars stärkte nog sitt självförtroende och är mer framåt nu. Baggen är också mer framåt nu.. Fråga Lukas. Han fick en bagge i sidan. Men kommer det in en vallhund så är det annat ljud i skällan. Då flockar de ihop sig och beter sig som alla får gör.

Min kusin med sambo hälsade på på gården med sin lilla Julie, en västgötaspets. Hon fick in och busa med fåren. -Ska du inte ha lina på henne? Undrade jag. Nej det ska nog inte behövas tyckte de. Julie sprang glatt efter fåren som kämpade för sina liv. =) Nej de gjorde de inte, men blev lite oroliga för Julie. Julie är helt klart intresserad av får =) Hon får gärna komma tillbaks in i hagen (tack för supergoda muffins med =)

Vilda, Fliza (bc), Tessa (dalmatin) och Nicke (bc) med förare ska åka till Jenny Damm och träna snart, det ska bli riktigt spännande!

Snart fyller min webmaster 50 år!! Det ska vi fira med en Hasse-kampen-dagen här på gården!! GRATTIS =)


Sist men inte minst till ytterligare en nyhet.. Om allt går som det ska så flyttar en ny medlem in i flocken snart... =)

 


080115

Nu har det redan varit både jul och nyår och vi har haft det toppen. På jul kom en hel skara härlig släkt hem till vår gård och vi tittade på Kalle på storbild på väggen med hjälp av projektor, åt fantastiskt gott och fick en hel hög var med julklappar =) En helt optimal jul!

Hundarna har börjat med tuff fysisk träning. Dra däck, bära klövjeväskor, simma och cykling. Speciellt Vilda älskar att ta i! Flisan och Lukas gillar nog bäst att bära väskor, då ser de stolta ut =) Vilda gillar nog cykligen bäst, då får hon dra min cykel och det ska helst gå riktigt fort. Vi har fina vägar för alla aktiviteter. Finns en fin äng uppe i skogen där vi kan jaktträna ordentligt också.

Jag hann gå ett par timmar på Mydog-mässan också. Finaste Undra tog naturligtvis hem utmärkelsen BIR =) Och faster Fannie tog hem BIR-veteran (det var första gången Fannie ställdes ut, kul!)

Jag och Pia håller just nu två fortsättningskurser på Alfa Hundcenter. Snacka om att det är perfekt att vara inne och jobba med hundarna när regnet vräker ner utanför! Speciellt kul är det att Undra går kurs för mig nu igen!
 

071103
  
Klockan 03.30 åkte vi iväg mot Segersta utanför Enköping för att delta i SM för spaniels. Vi kom fram i sista sekund. Tur att flera andra också gjorde det. När vi åkte in på grusvägen så vimlade det av fasaner! Trevligt! Alla samlades och vi lottade startordning. Jag fick nummer 15. Så vi begav oss ut i maken och gick likt första-maj-tåget efter en röd flagga (meningen var att publiken skulle gå bakom den flaggan, ett par gånger gick dock publiken lite ur hand =) Fasanerna var kvicka på att konstatera att de nog bör flyga till lugnare marker så vi fick gå ett tag innan fösta fasanen hittades. Hund efter hund gick och vi bytte mark lite då och då. Efter lunchen kom det fina vädret och fasanerna likaså =) Jag och Flisan fick börja gå i ett dike och ut på ett gärde. Hon gick fint och snart stötte hon loss en fasan. De försökte skjuta den men missade. Vi gick vidare och två fasaner till stöttes utan att bli skjutna. Då det var SM så går man ett par släpp så det var dags att byta domare. Vi fortsatte för den ny domaren utan paus. Flisan var verkligen toppenglad och ivrig =) Vi gick ut i något sly gräs som gick till midjan och där efter en stund stötte hon en fasanhöna som de träffade. Samtidigt stötte hunden på "andra sidan" fasan som också fälldes. Flisan skickads först ut på en. Jag sa "ut apport" och hon stack verkligen rakt ut! Tusan vilken fågelfinnare hon är! Hon kom tillbaka med en halv levande som levererades via mig till domaren som verkade nöjd och skickade oss till publiken.
Vi väntade på att alla hade gått så var det dags för domarna att komma fram till en resultatlista.
Flisan fick C o M!!! Certificate of Merit betyder det!! Hon blev 5a i hela startfältet! Wow vilken hund hon är!
Som extra grädde på moset fick jag träffa en av "mina" valpar: Bus. Åhh. vilken gosing! Jag kunde inte få nog av honom så det var tur att Bengt tog tillbaks honom innan jag kramade ihjäl honom =)

Efter denna härliga dag så bar det iväg hemåt i bilen med Flisan, pappa (så himla trevligt att jag lyckades "lura" med dig!!)  och ett CoM i bagaget, härligt!! Vi ser redan fram emot nästa års SM =)

Bilder från SM
Bilder på Bus "Lillis"

071027

Vilken dag!! Jaktprov på Tjörn =) Vi samlades kl 08.30 och gick igenom lite inför dagen. Domare var Hans Sundberg. Först ut vad Nkl-hundarna sedan Ökl-hundarna. Det verkade finnas fina fasaner i markerna! Efter att varje hund hade varit inne och jobbat kom de tillbaka med domaren och han förklarade vad som hade skett. Det var verkligen toppen för oss som gick i publiken att få återkoppling på vad som skett när vi inte kunde se!
Efter lunch skulle jag och Flisan starta som nummer 1. Vi börjde med att gå i dike och över en gärdsgård. Flisan gick stabilt och täckte all mark. Hon gick i precis 17 minuter runt ett helt gärde. Men inte en fasan... Vi fick vila lite och komma tillbaka sedan. Två cockrar och en springer var det innan vi fick gå in igen. Denna gången var det mer skog och berg. Hon gick verkligen fantastiskt bra, håller stenkoll på var jag är och så väldigt lättförd! Efter ett tag så stötte hon loss en fasanhöna som skyttarna tyvärr inte kunde skjuta. Vi fortsatte då och hon stötte loss ytterligare en fasanhöna. Skyttarna kunde inte skjuta den heller då det var mycket träd och bröte i vägen. Då var det dags för vila igen. Domaren gillade Flisan och sa att han kunde vara lugn hela tiden =) In med två cockrar igen och sedan var det vi igen. Nu fick vi gå i ett dike igen och hon gick ut för att hämta vind och jobbade sig tillbaka. Tusan vilken superFlisan! Både jag, skyttarna och domaren var imponerade över det fina vindarbetet. Hon stötte loss en fasantupp. Han for iväg mot en skog och skytten missade tyvärr. För att få pris i elitklassen måste vilt fällas så vi hade lite otur. Men efter ytterligaren en kort vila och en cocker senare så gick vi in i ett buskage där vi visste en fasan fanns. Det var helt igenvuxet av sly och snår och stängsel. Jag fick lyfta över Flisan över stängsel och skickade iväg henne själv. Hon stötte loss en fasantupp just medan jag höll på att klättra. När jag tittar upp sitter hon en bit bort och jag skickar henne på apport! Skytten pekar åt en riktning och Flisan tar en lite annan. Men jag litar på henne och visst tusan vet hon vart fasanen är. Igenom ytterligare stängsel så kommer hon med en grann fasantupp! Härligt! Jaktprovet är slut för idag och vi fick ett första pris!! 1 i ekl!! Tack för en strålande trevlig dag vill jag säga till alla funktionärer och till domaren! Och till pappa som var chaufför och vattenbärare =) Och till Flisan såklart, som fick grisöra och massage på kvällen.

 

Se bilder med "Super Flisan" från fältprovet på Tjörn  lördag 27 oktober
Domare: Hans Sundberg

 

071006

SBK Göteborgsavdelningen har frågat mig tidigare om jag kunde vara domare på deras KM. Visst, absolut. Gillar att göra banor och hjälper de gärna. Trots att det var regn beställt så blev det fantastisk väder! =) Ekipagen var på olika nivåer, som det ska på ett KM, dock blev det bara en Klubbmästare utsedd och det i large. Grattis till Sebastian och Stella. De gick nollade igenom båda banorna. Tack för förtroendet =)

070929 Sista kursgången för A R. Vi gjorde halva VM-banan. Vilda skulle klarat sig bra men vi kan få ut mer av henne =) Jag ska göra henne mer "tokig" i agilityn. Hon är så väldigt hindersäker och tekniskt kunnig så jag kan gott kräva att hon tar i ännu mer. Det är inte så svårt, bara öka belöningen. Agilitybanan hemma på gården börjar ta form, ett par hopp, ett däck, ett långhopp och två tunnlar hittills. Själva planen där vi ska träna börjar också ta form =)

070923

Kurs med Vilda igen. Tänk va trevligt det är att gå kurs och utbilda sig och sin hund i något båda tycker är riktigt kul. Idag var det extra tufft och vi fick verkligen satsa för att lyckas. Kul!

070922

11 duvor har flyttat hem till oss, spännande. Vi har fått tag på riktigt fina brevduvor som ska få gå med hönsen. Hönsutegården är inte klar än med de har en stor balkong de kan flyga ut till. Kanske lägger ner hundarna och satsar på brevduvetävlingar istället ;o) Nje ingen risk.

070919

Jag och Vilda går kurs för Andreas Rundqvist ute på Sonjas gård. Ikväll var det dags för nya utmaningar som alltid på hans kurser =) Vilda är otroligt duktig med tanke på den ringa träningen hon får. Vi kör vanligtvis två banor där vi går banvandring precis som på tävling sedan får vi en startordning och kör. Alltid finn det små saker att optimera. Ibland större =) Ett härligt gäng som går och det blir väldigt mycket intressanta diskusioner och tester. Synd att det är dåligtmed tävlingar nu, är tävlingssugen till max!

070915

Eftersom vi kom upp till Gyllerboda ganska sent på fredagen så fick vi en rundtur idag på morgonen innan det var dags för liten Vilda-träning bland kaniner och duvor. Hon stötte två kaniner med spontan stadga men jag blåste för säkerhets skull så hon inte ens skulle hinna tänka någon annan tanke =) Det var längesedan vi gick på kanin. Allt går otroligt fort i spanieljakten så det gäller att vara med. Vi tränade lite med duvor också. Vi fick många tips om fortsatt träning och Vilda var nöjd med dagen (fast helst hade hon ju fortsatt några dagar till i kanin-land =)

070914

Idag åkte vi upp till Bengt med bilen full av underbara springlar. 10 st! Tur att 8 är riktigt små =) Resan gick hur bra som helst. Inte ett ljud från valplådan där alla små och Flisan var. De va nöjda och somnade väl förmodligen gott till billjudet. Flisan som gillar att åka bil och som lägger sig direkt visade valparna att det är riktigt trevligt att åka bil. När Vilda var liten och innan hon kom hem till oss så hade hon åkte tur och retur från skåne och värmland med Flisan och hon har också alltid gillat bilturer.
Väl framme så installerade vi de små + Flisan i deras nya boende. En jättesöt lekstuga som var inrett i precis valparna stil. En liten altan och sen en liten ramp ner till en härlig gräsmatta. Där kommer de små trivas gott!


 

070913

 Idag började kursen som jag och Rosa håller på Partille bk. En tävlingskurs i agility. De har gått framåt under sommaren och vi märkte inte av någon ringrostighet, tvärtom. Sally, Ida, Mollie, Dixie, Thea, Fam, Thea (liten) gjorde riktigt bra ifrån sig!Kör hårt på träningstävlingen nästa vecka!

GRATTIS Sonja och Fliza som blev Hoppchampions förra helgen!!

Till helgen ska valparna flytta upp till Gunilla och Bengt. Tänk va fort tiden har gått och va stora de små valparna har hunnit bli! Vilken upplevelse det har varit. Jag hoppas valp köparna hör av sig och de får gärna skicka hit bilder som vi kan lägga in här på hemsidan.
De är ute ute varje dag både i hage och tumlandes runt i gräset. De börjar blir riktigt snabba nu =) Katten Yra kommer sakna de mycket.. hon äter, leker och sover tillsammans.
 

070902

 Nu är det livat må jag säga! På den sjuttonde dagen så klättrade "Pricka" Fågeljägarens Fjällpipare över "utgången" som är 35 cm hög! Flisan, Lukas och Pricka mötte mig i dörren =) Sedan har de klättrat över en efter en. De har fått känna på gräset litegrann och nu också provat mummsa A-fil.
Katten Yra har blivit valparnas bästa vän, hon sover, busar och gosar med dem. Hon kan ligga underst i högen av valpar och ibland så putsar hon de på öronen.

070901

GRATTIS VILDA!!! Vilda har fått träna två gånger sedan tävlingarna i Falkenberg så vi åkte till Borås och Distriktmästerskapen med förhoppning om att göra så gott vi kunde ändå. Först var det lagtävling. Vilda diskade sig. Lite mitt fel och lite hennes..
Sedan var det dags för individuella tävlingen. Vilda gjorde ett kämparlopp i hoppklass och gick nollad. Mellan loppen låg hon och sov hela tiden, inget kunde störa henne.. Inför andra loppet så låg hon på femte plats. En svår start och sedan var det bara att köra järnet. Det fick bära eller brista. Hon har så otroligt fina kontaktfält så just i detta lopp bad jag henne bara springa ner och vidare utan stop, helt perfekt! Vilda gick in och vann Distriktmästerskapen i agility 2007. Tusan var roligt!! Grattis också till Martin med Zita som vann i large! Grymt jobbat!
 

070823 Valparna och Flisan har flyttat ut från vardagsrummet (brevid sängen..) till köket och till en fin stor valphage. Där kan de tumla runt och kissa på tidningar och sova i två olika bäddar. Flisan kan gå ut om de sover. De öppnade ögonen på 14 dygnet och är starka och nöjda. De små öronen börjar bli lite vågiga nu också =)
Det är verkligen aktivitet nu när de ska äta och ut och traska! Vilda får vara med för det mesta men är orolig för att råka trampa på någon liten.. Men hon gillar det =)
En katt har flyttat in i valplådan. En liten Yra, grårandig skogskattblandning med vita tassar och mage. Supersöt. Oj va hon fräste i början mot valparna, de bara paddla förbi henne. Ett par dagar och de kommer vara fina vänner.
Vilda är jättenyfiken på Yra. Yra sover i sin transportbur och kommer ut när hon vill. Vilda vill att hon ska vara ute mera och gör alla möjliga lugna signaler såsom titta bort.. backa undan.. titta åt sidan... gäspa.. blinka och slicka sig om munnen.. Precis som hon gjorde med Långöra när hon kom. Då tog det ett par dagar så var de helt naturliga med varandra =) Ett riktigt skådespel vill jag lova!
Sex ulliga får har kommit till gården. Blandning mellan den utrotningshotade rasen Klövsjöfår och Ryafår. De har det underbart bra i stora hagen och i sitt fårhus =)
Höns har vi nu med.. lite av varje.. japansk silkeshöna.. skånsk blomhöna.. sammanlagt 8 hönor och två tuppar...

 

070814 Nu är det spännande att vänta på att de ska öppna ögonen, det kommer ju ske vilken stund som helst =) Alla är runda och goa, fyra som är lite större än de andra fyra. De blir bara finare och finare. Ibland kan man höra ett litet "skall" från lådan =) De är nu starkare och kämpar på bra om maten när alla är sugna på mjölk samtidigt. Flisan tar det med ro. Hon äter som en häst vilket de andra tycker är orättvist.
Det är helt perfekt att hundarna kan traska in och ut som de vill. De följer med när vi jobbar och lägger sig i närheten.
Just idag har Vilda fått följa med ensam till Partille, hon ble utom sig av lycka. Inte för att hon inte gillar gården =) Men för att få lite egen kvalitetestid.

070810 De små klorna börjar bli vassa så idag har jag klippt ner de med nagelsax medans de sov.. ingen reaktion =) Det finns några som utmärker sig lite mer. Den största är en tik som har delad ansiktsmask med en brun prick i och en brun prick på rumpan. Hon är den som äter då de andra sover (så att hon få i sig mer..) och hon ska ofta upp på Flisan eller bakom henne för att där somna in. En annan, en hanne med en "packman"-symbol på sidan ligger helst under Flisans hals och sover. En annan tik, hon som kom först, sover gärna på rygg =)
Vilda får ligga och kika på valparna nu. En meter ifrån. Hon är så fascinerad och kommer säkert älska när hon får vara med och leka med de små sen. De andra hundarna får inte titta ännu och de vet det.
 

070806 De små valparna växer och mår bra, likaså mamma Flisan. De andra hundarna går inte i närheten av ingången till vardagsrummet där alla de små ligger. Jag har funderat på namn. Fågeljägarens Stormsvala... Fågeljägaren Aftonfalk... Fågeljägarens Fjällpipare... Fågeljägarens Pilgrim... Ska fundera lite till.
 

070805 Flisan är en så underbar mamma, hon fixar och grejar med valparna och är så otroligt försiktig när hon går ur och i valplådan. Hon passar på att gå ut och kissa när de sover alla på en gång. Men hon har hela tiden ett öra kvar inne hos de om de skulle säga något. De är olika tecknade allihop så de är lätta att känna igen (förutom då de ligger i en samlad hög..). Redan nu börjar de få lite pigment på nosarna, man kan skymat lite brunt =)
 

Mor o far måste ringa hem mig från jobbet då Flisan har steppat runt hela natten och inte haft någon ro att sova. Jag kommer hem vid 03.30 och första valpen kommer klockan 04.30. Den lilla tjejen kom i sängen där Flisan hade lagt sig för att vila. Allt gick så himla bra och hon skötte sig otroligt fint. Vi behövde inte göra något. Servera dricka i bädden bara =) Vilken upplevelse att få se de komma ut och bli putsade dirket och hur de sedan kämpar sig fram till mjölken! Andra valpen kom 1h 50 min efter första och sedan kom de med ca 40 min mellanrum fram till kl 09.30. Det belv tre flickor och fem pojkar. Ett gäng på åtta! Då alla kommit var Flisan trött och somnade tillsammans med alla nöjda valpar. De andra hundarna här hemma var också vakna hela natten och låg knäpptysat och lyssnade. De fick nosa på handen sedan och var väldigt försiktiga och nyfikna.
 

070802 Idag har Flisan visat att det inte är så långt kvar till valpning... men inte ska hon väl ha innan söndag..=? På kvällen kom mina föräldrar till gården och skulle bo där under natten då jag jobbade natt. Valplådan är klar och inredd, toppenfin =) Med fräst kant =

070729 Idag var Vildas och Flisans uppfödare och sambo här på besök. Många hundar snubblade runt på varandra och hade toppentrevligt! Tänk att man bara kan släppa ihop en hel flock på kanske 12 hundar och alla är så glada och lätta. Inget gruff och några hittar varandra direkt =) Maggie ska få stanna hos oss en vecka innan hon flyttar till sin nya familj. Hon är riktigt rar och så himla söt. De kommer tycka såååå mycket om henne =)

070726 Sista dagen på detta intensiva tävlande. Vi kom lite sent så jag fick kasta mig in på banvandring direkt.. Jag såg på Vilda mitt i loppet att hon var nödig... hon snurrade runt men jag fick med henne och vi kom imål med 5 fel. Hon kämpade riktigt väl!
Då var det dags för debuten i Hoppklass 2 (klockan var väl 23...) och vad händer, jo vi går in och vinner!! Hon tar en hoppklass2pinne! Duktig tjej jag har!!
 

070725 då var det dags igen för Falkenbergs andra av tre tävlingsdagar. I Ag 2 var hon för lyhörd att hon gick mellen två hopphinder vilket jag inte hann hindra. Blev nog lite ställd =) Tusan var roliga Ag 2 banorna är för oss.
Hoppklass 1 gick vi in och körde stabilt och kom 2a vilket betyder att vi nu är i Hoppklass 2!! Grymt roligt!!
 

070724 Flisan börjar nu bli riktigt rund om magen. Undra hur många som får plats.. Vi väntar med spänning på valparna där alltså Flisan är mamma och Human Nature "Hubbe" är pappa.
Idag har vi varit och tävlat, det var debuten i Agilityklass 2 för Vilda och hon skötte sg toppen. En del på banan gick snett så vi blev diskade. Vi har inte hunnit träna något på lång tid så det var så roligt att se hennes fina kontaktfält och slalom. Det verkar sitta i ryggmärgen nu =) Hoppklass 1 gick galant om det inte vore för det rivna hindret på upploppet då hon kom i otakt... otur. Kom på 5e plats tror jag.
Senare på kvällen var det dags igen, i Falkenberg. Ag 2 var riktigt rolig men miss av mig och disk. Hon skötte sig toppen, jag känner att vi har blivit ett så bra team. Hon ser bra linjer och jag handlar henne enkelt. Hopploppet startade vi klockan 24 på naten och då hade vi varit igång sedan tidig morgon men i vilket fall så fick vi en strålkastare mitt på oss så vi missade ett hinder som stod mitt framför oss.. otur igen.

070714 Nu flyttar vi!! Ut till en gård i Kode! Nära staden, havet och mitt på landet. Hundarna kommer stortrivas =) Får chansen att träna mer jaktträning på hemmaplan och så ska jag få till en fin agilitybana också =)