Valpar Fågeljägarens Ärla - Vilda och Thournycourt Fireflicker - Gixxer.

Fågeljägarens Ärla fick i januari 09 tillsammans med Thornycourt Fireflicker en kull med fina valpar. Det blev 8 valpar varav 5 är hanar och 3 är tikar.
Eftersom detta var vår första kull i kenneln så fick alla heta något på A. Ex. Workingwess Active.
Alla mår fint och bor hos fantastiska familjer!

 
                               Vilda                                                                                         Gixxer

Bilder: Dag:1  Dag:8   Dag: 21   Vecka:5    Vecka:7   Valpar 9 veckor    Gixxer på besök
 
Nu har de små underverken kommit! Klockan 17.22 090117 fick Vilda sin första valp, en brunvit hane som snabbt fann sig tillrätta vid mjölkstationen. Nästa kom inte förrän 19.49. En brunvit hane, med helt brunt huvud. Nummer tre var en svartvit hane med helt svart huvud och en "Shaun the sheep" på ryggen! Alltså en riktig Gixxer-kopia =) Nummer 4 var en dödfödd svartvit tik. Jättetråkigt med en valp som inte levde och som vi inte kunde få igång heller.. Nummer 5 kom strax innan tolvslaget och är svartvit tik med en liten bläs och tre prickar på ryggen. Nummer 6 kom snabbt efter, en svartvit hane med mycket färg. Valp nummer 7 är en brunvit tik och nummer 8 en svartvit hane och sist men inte minst "After eight" en svartvit tik med massor av färg! 
Sammanfattningsvis; 2 brunvita hanar, 3 svartvita hanar, en brunvit tik och två svartvita tikar.
Det gick nästan 10 timmar mellan första och sista valpen och Vilda skötte sig så bra hela tiden, mycket att hålla reda på för en förstagångsmor. 
Vilda har sina valpar i vardagsrummet och vi har satt upp en halvdörr i dörröppningen ut mot hallen. Därutanför låg våra andra hundar och lyssnade och vädrade och var jättelugna hela tiden. De förstod vad som var på gång och uppförde sig exemplariskt =)
Dags för ett dyk i valphavet =)